Spelregels

Geen spel zonder spelregels:Gotcha

Maandag 9 oktober gaat Gotcha 2017 van start op de Medische Faculteit!
Alle deelnemers kunnen maandag 2 oktober, dinsdag 3 oktober of woensdag 4 oktober tussen 12:30 en 13:30 uur voor de kantine de gegevens van zijn of haar eerste doelwit ophalen.
Stuur als dit echt niet lukt even een mailtje naar gotcha@mfvn.nl.

Doel

Alle medespelers uitschakelen en zodoende als laatste over blijven.

Met behulp van een waterpistool dien je jouw doelwit te elimineren. Wanneer je dit volgens de regels hebt gedaan, krijg jij het kaartje van het slachtoffer. Dit wordt dan jouw 2e doelwit en zo verder.

Algemeen

–       In je enveloppe zit een moordkaartje met de naam van jouw eerste slachtoffer. Dit kaartje dien je te allen tijde bij je te hebben.
Als je zelf vermoord wordt, kun je het meteen aan jouw moordenaar overhandigen.

–       Eerste moordronde: Iedereen moet zijn eerste moord uiterlijk donderdag 12 oktober voor 09.00 hebben gepleegd. Heb je voor deze tijdslimiet nog niemand vermoord, dan word je vogelvrij. Wanneer je vogelvrij wordt verklaard, mag iedereen je vermoorden totdat jij jouw doelwit hebt weten te elimineren. Is het op maandag 16 oktober om 23:59 uur nog niet gelukt, dan ga je helaas dood door passiviteit.

–       De tweede moordronde: voor donderdag 19 oktober 22.00 moet iedereen zijn moord hebben gepleegd.  Je moet deze moordronde dus een nieuwe moord plegen ook al heb je in de eerste ronde al meer dan een moord gepleegd.
Wordt deze tijdslimiet overschreden, dan word je vogelvrij verklaard. Vogelvrijen gaan maandag 23 oktober om 18:00 uur dood door passiviteit.

–       De derde moordronde: informatie volgt.

–       Je groepsidentiteit staat vermeld op de enveloppe die je maandag, dinsdag of woensdag ophaalt. Deze identiteit levert je later in het spel mogelijk nog extra immuniteit en veilige zones op. Zorg dus dat je weet bij welke groep je hoort! Meer informatie over deze groepsidentiteit volgt nog in deze spelregels.

–       Verdere mededelingen en veranderingen in het spel volgen via de website: https://mfvn.wordpress.com

Moordregels

–       Wanneer een moord is gepleegd, dient de moordenaar dit zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 12 uur!) kenbaar te maken aan de spelleiding. Dit doe je door een mailtje te sturen naar gotcha@mfvn.nl.
Onderwerp: moord
Verder vermeld je de naam van de moordenaar, de naam van het slachtoffer en de plaats en tijd. In deze volgorde.
Het is natuurlijk leuk als je ook verslag doet van je moord. Misschien komt jouw verhaal dan wel op de website!

–       Na afloop van de moord dient de moordenaar zijn moordkaartje te laten zien aan het slachtoffer. Dan pas is de moord officieel en kan het lijk de ogen sluiten en rusten in vrede.

–       Een moord is alleen geldig als het doelwit met een toegestaan moordwapen (zie kopje moordwapens) is geëlimineerd.

–       Er is veel creativiteit toegestaan met het vervullen van de moordopdracht. Doe dit wel met veel sportiviteit en respect zodat het slachtoffer, naast de moord, wel heel blijft.

Veilige zones

–       Café de Fuik, onze hoofdsponsor

–       Ziekenhuis UMC St. Radboud

–       Elke universitaire bibliotheek

–       Alle onderwijszalen op de medische faculteit

–       De MFVN-kamer

–       De SOOS-kamer

–       Het vergaderhok

–      Tijdens een MFVN feest

–       Tijdens alle MFVN-activiteiten

–       Gedurende het maken van een tentamen (ook de voortgangstoets)

–       In Café de Aesculaaf (terras is niet veilig)

–       Commissieleden zijn vrij wanneer zij zitting/vergadering houden, mits ze hun commissiepolo of iets anders wat te maken heeft met de commissie aanhebben (bijvoorbeeld een feesthoedje bij de feestcomissie).

– Gedurende de Uittro zal, bij het stampotfestival, de kantine een vrije zone zijn en ’s avonds zal ook Ovum Novum veilig terrein zijn.

Niet vrij: kantine, werk, sportcentrum, studieplein, gangen onder de faculteit, etc.

Moordwapens

–       Mechanische water uitscheidende wapens, dat wil zeggen waterpistolen, plantenspuiten etc.

–       Dus geen brandslangen, flesjes of emmers water.

Let natuurlijk altijd op in de buurt van elektronische apparatuur en de plek waar je bent. Eventuele schade kan op jou verhaald worden.

Vogelvrij

Wanneer iemand niet aan een tijdslimiet voldoet, wordt deze deelnemer vogelvrij.
Ook wanneer iemand een kaartje krijgt waar zijn eigen naam op staat en dus zichzelf zou moeten vermoorden, wordt een deelnemer vogelvrij.

De namen van de vogelvrije deelnemers worden op de Gotcha website vermeld.
Wanneer iemand vogelvrij is verklaard, mag deze deelnemer door iedereen die nog in het spel zit worden vermoord. Dit levert extra punten op in de strijd naar de Gotcha! titel der MFVN.

Op het moment dat iemand die vogelvrij is, wordt vermoord door een willekeurig persoon is het de bedoeling dat de vermoorde persoon zijn kaartje zo snel mogelijk inlevert in een speciale bak op de MFVN-kamer. De organisatie zorgt dat dit kaartje bij de juiste persoon terecht komt, zodat het spel goed blijft verlopen.
De moordenaar stuurt een mailtje naar gotcha@mfvn.nl met het onderwerp ‘moord vogelvrij’, de naam van het slachtoffer etc. zodat hij/zij extra punten krijgt.

Verschillende groepen

Dit jaar hebben wij gekozen voor het thema Egyptenaren. Iedereen heeft op zijn envelop een naam en categorie staan. Dit is de categorie waar je in ingedeeld bent, dus farao’s, priesters, mummies of slaven. Voor de verschillende groepen volgen extra immuniteitsregels op speciale dagen. Deze komen te zijner tijd op de site te staan onder het kopje Extra immuniteit.

Website

Speciaal voor gotcha is de website https://mfvn.wordpress.com/ in het leven geroepen.
Deze site wordt dagelijks bijgewerkt en hier is alle belangrijke informatie en updates over Gotcha te vinden. Bijvoorbeeld extra neutrale zones!

Ook zullen hier alle moordverhalen en filmpjes die jullie maken van jullie moordacties verschijnen.

Houd deze site dus goed in de gaten!

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de neutrale spelleiding.

De ACCIE

gotcha@mfvn.nl